Meddelande: Begränsat öppethållande och leveranser under perioden 29/7 - 3/8. Alla beställningar under denna perioden skickas senast den 4/8. Du får som vanligt en bekräftelse per mail på din beställning. Vi har begränsad kundtjänst den 29/7 - 3/8 och svarar endast på mail info@finatvalen.nu  Alla som beställer mellan den 29/7 - 3/8 får en grekisk olivtvål 100g värde 39 kr som kompensation. Hälsningar // Fina Tvålen

Grekiska Tvålar

Våra Grekiska olivtvålar är handgjorda och kommer ifrån den grekiska ön Samos. Det lilla familjeföretaget tillverkar sina tvålar "som man alltid har gjort" sen 1920-talet. 

I korthet går det till så här när man gör grekisk olivtvål:

Olivkärnorna mals och oljan pressas ur, resten av kärnan torkas. Olivoljan (80%) blandas med soda och salt och kokas. Under kokningen sker en kemisk reaktion och en avdunstning sker. Resultat 100% olivoljetvål. Tillverkningen av olivtvålen följer kretsloppet då kärnresterna används som enda bränsle vid kokningen av olivtvålen. Tvålen hälls ut på ett golv och får stelna/mogna i ett par månader, sen skärs den för hand i tvålbitar och tvål handstämplas med sigill. Tvålen har inget omslagspapper för att den ska få andas och dessutom sparar vi på miljön. I fabriken används ingen elektricitet, inte ens till lampor. Endast kontoret har strömförsörjning. 

Tvålen är underbar för huden, jättebra till fläck-borttagning både på händer/kropp, textilier, bil, båt etc.

Grekisk olivtvål är den ultimata miljövtvålen.

Sortera efter:
Visa:
Visa: Lista / Sida vid sida
Grekisk Olivtvål 100 G
Baserad på 1 recensioner.
Grekisk olivtvål naturell Handgjord från Samos, Grekland. Tillverkas av ett familjeföretag som gö..
39kr
Exkl moms: 31kr